“Ich heiße Jussi, Ich komme aus Finnland”

Talotekniikan opiskelija Jussi Viitanen kertoo tässä blogissa tunnelmiaan vaihdosta Saksassa.

Juuri on tullut ensimmäinen kuukausi täyteen vajaan puolen vuoden vaihdostani Karlsruhessa. Takana on väsyttävä perehtymisaika Baden-Würtenbergissä ja moniin uusiin kavereihin tutustuminen Saksassa.

Olen kolmannen vuoden Talotekniikka-alan opiskelija ja opiskelen vaihdossa Hochschule Karlsruhe Technik und Wirtschaft – nimisessä koulussa uusiutuvia energiamuotoja ja niiden varastointia. Lisäksi suoritan joitain johtamiskursseja.

Elämää 628 opiskelijan asuntolassa

Asun koulun järjestämässä opiskelija-asuntolassa, joka on yksi suurimmista Karlsruhessa, täällä asuu 628 opiskelijaa. Asunnossani asuu lisäkseni 6 muuta opiskelijaa, osa samasta koulusta ja osa erikouluista. Jokaisella on oma lukittava huone sekä lisäksi yhteinen keittiö sekä kaksi vessaa ja suihkua.

Toistaiseksi minun on ollut helppo tutustua Karlsruheen ja ympäröiviin kaupunkeihin, sillä iso osa täkäläisille vaihto-opiskelijoille tarjotuista englanninkielisistä kursseista on järjestetty siten, että niissä on luentoja vain muutamana päivänä koko jakson aikana sekä kirjallinen tentti ja muut tehtävät.

Lisäksi Karlsruhessa on erittäin hyvät julkiset liikennepalvelut ja raitiovaunulla pääsee kaupungissa melkein minne tahansa.

30 000 opiskelijan kaupunki

Itse Karlsruhe on noin 300 000 asukkaan kaupunki lähellä Ranskan rajaa ja Strasbourgin kaupunkia. Kaupunki on saksalaiseksi hyvinkin nuori, ”vain” 300 vuotta sitten perustettu.

Opiskelijoita täällä on paljon, noin 30 000, mutta suurin osa noin 20 000 heistä opiskelee KIT:ssa eli Karlsruhe Institute of Technologyssä, joka ymmärtääkseni on verrattavissa suomalaiseen tekniseen yliopistoon. Lähimmät suuret kaupungit ovat Stuttgart ja Frankfurt, joista edellä mainitussa kävimme muutaman muun vaihto-opiskelijan kanssa katselemassa paikallisia nähtävyyksiä, kuten Mercedes – Benz ja Porsche – museot sekä Landesmuseumin, jossa kerrottiin Baden – Würtenbergin historiasta.

Puolen vuoden matkalippu julkiseen liikenteeseen ilmaiseksi

Itse Karlsruhen kaupunki on hyvin opiskelijaystävällinen. Jokainen kaupunkiin opiskelemaan tuleva saa kaupungilta lahjaksi puolen vuoden matkalipun julkista liikennettä varten sekä pidemmäksi aikaa kuin yhdeksi jaksoksi eli ”semesteriksi” jäävät opiskelijat voivat osallistua polkupyörän arvontaan. Lisäksi kaupunki lahjoittaa opiskelijoille viisi kappaletta 10 € lahjakortteja, jotka käyvät useisiin eri liikkeisiin.

Polkupyörät ovat iso juttu täälläpäin. Karlsruhe on hyvin tasainen kaupunki, minkä vuoksi täällä on erittäin helppo liikkua pyöräillen. Itsekin sain lainata kämppäkaverini polkupyörää ja sillä tulee päivittäin ajettua koululle tai kaupunkiin.

Vaihtoni täällä on alkanut hyvin, ihmiset ovat olleet erittäin avuliaita ja hyvinkin rajallissella saksankielentaidolla on pärjännyt, sillä useissa paikoissa palvelua saa myös englanniksi. Odotan innolla kesää ja kaikkea uutta, jota seuraavat viikot tuovat.

KASITELTYBLOGIKUVA

Karlsruhen palatsi.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s