Yhteisöpedagogiopiskelija ”työmatkalla” Latviassa

Toisen vuoden yhteisöpedagogiopiskelija Veera tekee opintoihinsa liittyen työharjoittelua Mamkin Nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Juveniassa. Hän työskentelee Lasten maaseutuparlamentti -nimisessä hankkeessa, jonka tavoitteena on antaa maaseudun lapsille ja nuorille mahdollisuuksia vaikuttaa lähiympäristöönsä. Hankkeen puitteissa Veera pääsi pääsiäisviikolla työmatkalle Latviaan ja Viroon.

Seuraavassa Veera kertoo matkasta lyhyessä blogitekstissä:

Matkan aikana etsimme hankkeen teemaan liittyviä menetelmiä ja esittelimme omaa hankettamme Baltian kumppaneillemme.

Matkamme alkoi maanantaina 21.3. lennolla Helsinki-Vantaalta Riikaan. Lentokentän matkatavaroiden kuljetuksessa oli jokin häiriö ja vähän jännitettiin saadaanko mukaan matkalaukkua, joka oli täynnä jos jonkinmoista esitettä ja viemistä yhteistyökumppaneille. Saavuttuamme kentälle tilanne oli kuitenkin jo rauhoittunut ja kaikki sujui sulavasti. Lento Riikaan kesti vain tunnin.

1. päivä

Ensimmäisenä päivänä ehdimme pitää palaverin paikallisen Latvian Rural Forumin johtajan kanssa. Vähän alkuun jännitti olla neuvottelupöydässä, jossa pääkieli on englanti, mutta palaveri sujui hyvin ja uskalsin minäkin suuni avata!

PEILAUS

Illalla söimme hyvin ja ihailimme maisemia Radisson Blu -hotellin ylimmästä kerroksesta.

2. päivä

Tiistaiaamu potkaistiin käyntiin maittavalla hotelliaamiaisella, jonka jälkeen lähdimme matkaamaan kohti 2,5 h matkan päässä sijaitsevaa Valmieraa. Matka sujui leppoisasti bussissa olevan ilmaisen wifin avulla. Valmierassa vierailimme Vidzemen ammattikorkeakoululla, tiukan aikataulun takia emme ehtineet neuvottelun jälkeen tutustua itse kouluun.

Riikaan palattuamme pidimme vielä yhden neuvottelun mystisessä georgialaisessa ravintolassa, jonka salaatissa oli aivan liikaa tilliä ja korianteria.

3. päivä

Keskiviikkona ehdimme hieman kierrellä torilla turnipsikauppiaiden ja sukkahousunmyyjien seassa ennen lähtöä Latvian Rural Advisory and Training Centre:n toimistolle. Meitä tultiin erikseen hakemaan ja englantia puhumaton kuskimme kaasutti meidät 45 minuutissa Ozolniekiin.

Paluumatka Riiaan sujui vauhdikkaasti ja aikaa kiertelyyn jäi vielä hetki.  Neljältä alkoi matkamme kohti Tallinnaa paikallisella Onnibussin vastineella, Luxbussilla. Lähes viiden tunnin mittainen matka sujui yllättävän mukavasti, perille päästyämme kello löi jo lähes kymmentä.

RYHMAKUVA

Projektipäällikkö Marita tykästyi toimistolla olevaan lehmään.

4. päivä

Torstaina pidimme vielä kaksi palaveria hotellilla, joiden jälkeen olikin jo aika lähteä kohti satamaa ja koto-Suomea. Kahden tunnin laivamatkan ja kolmen tunnin bussimatkan jälkeen olimme lopulta Mikkelissä yhdentoista aikaan illalla.

Reissu oli mukava mutta olipa vaan mukavaa päästä kotiinkin!

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s